"Koka sylt gjorde jag jämt på den tiden... du vet, när jag var i den där husliga fasen som alla har..." sa M2's mamma vid ett tillfälle. Jag minns det väl, eftersom jag tänkte att jag faktiskt ALDRIG haft en huslig era i mitt liv. Om man inte räknar 10-års-åldern då jag tyckte att det var superspännande att göra pannkakor själv hemma när mamma och pappa inte var där.
Så nej, jag har ALDRIG kokat sylt, syltat bär, haft som vana att baka eget bröd (jag HAR bakat bröd nån gång. Tror jag. På hemkunskapen åtminstone) eller satt in papper i köksskåpen.
Funderade därför ett tag på att använda min hemamfrutid till att utforska om jag har några sådana gener. (Det mesta sådant handlar väl om gener numera, right? :) Men innan jag ens hunnit försöka inträffade följande:
Skulle laga chili. Knappast husligt, snarare mer studentikost. Men bra mat att ha i frysen. Funkar till super-snabblagad couscous dagar då man inte hinner laga mat. Tja, ni ser kanske att husmodersambitionerna var rätt låga redan här. Slutresultatet blev iallafall att jag bränt fast chili i botten på pannan så ordentligt att svinto nästan inte klarade av det. Varför? Tja... skrikande barn, blöjbyte och glömde dra ner värmen...
...det hela fortsatte igår, då jag lyckades bränna vid en laddning fiskpinnar.
Det faktum att jag kan tänka på att försöka utforska huslighet, och sedan steker fiskpinnar, diskvalificerar mig förmodligen från alla eventuella huslighetsambitioner. Jag tror att jag lägger ner.
Så istället får mitt hemmafruprojekt bli att faktiskt hinna med sådant jag inte gjort på flera år: Blogga. Upptäcka ny musik. LYSSNA på musik. Kanske till och med fota lite. Inte husligt direkt, men kul. Och lägre brandrisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar